Wednesday, August 28, 2013

Kööginurk // Kanasalat

Kuna ma siin blogis juba sisuliselt kõigest räägin ja ei ole selle sisule piire seadnud, siis Triinu Liis ahvatles oma blogis erinevate retseptidega ja otsustasin oma lemmikuid ka aeg-ajalt siia kirja panna.
 
Esimeseks retseptiks on meie pere kanasalat, millest saab igati hea kõhutäie. Oleme oma naabruskonnas asuvas La Passionis ikka söömas käinud ja tellinud sealt nende kanasalatit. Otsustasime kodus midagi sarnast ja meie poolt mugandatud versiooni teha.
 
 
Selleks, et saada paras ports kahele inimesele, on tarvis:
  • 1 kana- või broilerifilee
  • 4 muna
  • umbes 7-9 kirsstomatit
  • lehtsalatit (umbes pool kogust poti sees müüdavatest)
  • 1 pikem kurk
  • 1 paprika
  • 1 punane sibul
  • maitseaineks soola, broilerimaitseainet ja törts oliiviõli
Haki lehtsalat, kurk, tomat, paprika ja sibul. Tegelikult võib oma maitse järgi salatisse panna mida iganes. Salati segan mina läbi natukese soola ja oliiviõliga. Panen munad keema (mina keedan neid tavaliselt liiga kaua, kuna munakella ei ole ja tahan ikka kindel olla, et need seest pehmed ei oleks) ja lõigun kana- või broilerifilee tükkideks ning praen koos natukese soola ja broilerimaitseainega. Kui kana valmis, siis lisan selle salati peale ja lõikan keedetud munad veerandikeks. Ja violaa, lihtne kanasalat ongi valmis. Muidugi võib maitse järgi lisada salatile veel oliive, fetat ja mida iganes hing ihaldab. Kuna meil ollakse kodus selliste asjade suhtes päris pirtsakad, siis jään traditsioonilisema variandi juurde.
 
Millised on teie lemmikud kerge eine retseptid?

8 comments:

  1. Näeb isuäratav välja! :)
    Mulle meeldib nö kergeks eineks teha kanatortillasi, mis on samuti väga väga maitsvad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ühest kanatortillast ka ära ei ütleks! Peakski nende tegemise plaani võtma. :)

      Delete
  2. See näeb niii hea välja. Ja teemade suhtes vaheldusrikas blogi on just my cup of tea. Kahjuks endal viimasel ajal liiga iluteemaliseks ära läinud, aga üritan viga parandada. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! :) Mulle endale ka meeldib, eks ikka on iluteemad domineerivad, aga vahelduseks midagi muud kirja panna on täitsa mõnus. :)

      Delete
  3. mmmm :P väga minulik eine, nii-et teatasin elukaaslasele just homse toidu koostisosad, mis on õnneks meil kodus täitsa olemas isegi. järelikult oli siis justkui ette nähtud, et seda retsepti siin näeksin. aga meie kerge eine.. salatid, näiteks marineeritud kurk+tomat+värske piprakaun+punane sibul+must purustatud pipar+oliiviõli(+sool) ja sinna kõrvale näiteks pisike grillvorstike või küülikuliha.
    + siin postituses (http://maikeniblogi.blogspot.com/2013/04/this-and-that.html) on ka üks väga maitsev ja lihtne salatiretsept talvisest ajast.

    Maiken,
    Maikeni blogi - part of me

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinu viidatud salateid peaks ka proovima. Kõhu saab mõnusasti salatist täis, kuid ei teki sellist rasket tunnet, mis muidu nt traditsioonilise kartul-liha juures. :)

      Delete
  4. Väga mõnus ja vaheldusrikas blogi!
    Said endale just uue jälgija! :)

    Eneli
    www.dodolce.blogspot.com

    ReplyDelete